DE SPOORWEGEN VERBINDEN MENSEN


Verslag Nationale paritaire commissie (NPC) van 14 februari 2020

Tijdens de NPC van 14 februari heeft ACOD/CGSP opnieuw haar opmerkingen over dit voorstel geuit.

ACOD/CGSP stemde tegen, ACV nam akte van de tekst. De Belgische spoorwegen stemde voor.

Lees meer...

Na onze resolute afwijzing van het ontwerp van Protocol van Sociaal Akkoord en onze succesvolle staking op 19 december 2019, had het Stuurcomité op de vergadering van 9 januari 2020 een nieuw voorstel geformuleerd:

Lees meer...

Onze stakingsactie van 19 december was een treffer in de roos. De opvolging van onze oproep tot staken, werd over de hele lijn goed opgevolgd, in alle beroepscategorieën en over de drie entiteiten heen. Een ferme pluim aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen! 

Lees meer...

Voormalig nationaal secretaris Rudi Dils is vandaag van ons heen gegaan. Rudi heeft afscheid genomen van het leven na een slepende ziekte. Zijn doorzettingsvermogen en vastberadenheid hebben een grens bereikt.

We herinneren Rudi als een trouwe militant die met veel gedrevenheid niet alleen het gewest Antwerpen heeft geleid, maar ook als nationaal secretaris ACOD Spoor op het goede spoor heeft gehouden.

We wensen de naaste dierbaren van Rudi veel sterkte toe.

Het Nationaal Secretariaat


ACOD
SPOOR
verneemt via de pers dat INFRABEL de NMBS heeft gevraagd om in het najaar gedurende een maand dagelijks 100 treinen te schrappen in de Brusselse noord-zuidverbinding. NMBS is verrast en hekelt de laattijdige communicatie van INFRABEL.

Lees meer...