Contactformulier Leden

Terreurdaad Brussel Centraal

ACOD Spoor is opgelucht dat er geen onschuldige slachtoffers zijn te betreuren bij het incident in het station van Brussel-Centraal.

Er is onmiddellijk contact geweest met mevrouw Dutordoir, CEO NMBS, die de situatie van nabij opvolgt met bijzondere aandacht voor de reizigers en het aanwezige personeel.

ACOD Spoor dankt in het bijzonder de veiligheidsdiensten en het spoorwegpersoneel. Hun inspanningen en professionele houding hebben geleid tot een – naar de omstandigheden - snelle normalisering van de situatie.

Eerstdaags zal er paritair overleg zijn waarop we een analyse zullen vragen over het gebeuren en welke eventuele bijkomende maatregelen dienen genomen te worden om de veiligheid van de reizigers en het personeel optimaal te garanderen.

Wat betreft het personeel vragen we bijzondere richtlijnen en bijkomende hulpmiddelen voor de personeelsleden die dagelijks een operationele en publieke functie uitoefenen in het station en/of in de trein (Securail, stationspersoneel, rijdend personeel).

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd