Contactformulier Leden

Terreurdaad Brussel Centraal

ACOD Spoor is opgelucht dat er geen onschuldige slachtoffers zijn te betreuren bij het incident in het station van Brussel-Centraal.

Er is onmiddellijk contact geweest met mevrouw Dutordoir, CEO NMBS, die de situatie van nabij opvolgt met bijzondere aandacht voor de reizigers en het aanwezige personeel.

Lees meer...

De regering werkt haar begrotingstekort weg met het pensioen van het spoorwegpersoneel en is daar bovenal fier op!

De beleidsverklaring van de federale regering is een laffe aanslag op het pensioenstelsel van zowel het sedentaire als het rijdend personeel. Inderdaad, IEDEREEN!

Concreet: vanaf 1 januari 2019 worden de preferentiële tantièmes afgeschaft én dit zonder enige vorm van sociaal overleg.
De rekenkundige breuken om het pensioenbedrag te berekenen – 1/48e voor het rijdend en 1/55e voor het sedentair personeel – worden afgeschaft met volgend resultaat: een lager pensioenbedrag en een verhoging van de pensioenleeftijd.

Samengevat: We gaan langer werken voor minder pensioen!

Lees meer...

NATIONAAL UITVOEREND BUREAU VAN DONDERDAG 2 JUNI 2016

Het nationaal uitvoerend bureau van donderdag 2 juni had slechts een punt op de dagorde:  de lopende  acties bij de Belgische spoorwegen.

Het bureau heeft nota genomen  van de resultaten van de onderhandelingen, die in de afgelopen dagen en in het bijzonder op woensdag 1 juni 2016  zijn gevoerd, en deze ook uitvoerig besproken.

Lees meer...

Huidige toestand KD's - Spontane acties - Overleg

Vanmiddag om 15u werden de onderhandelingen heropgestart. Om 19u hebben beide partijen de onderhandelingstafel verlaten.

Tijdens de vergadering tussen de directies van de Belgische spoorwegen en de erkende syndicale organisaties werd het volgende voorgesteld door de directies:

Lees meer...

Treinopoly

Ontdek de geheimen van de Belgische spoorwegen

DOWNLOAD hier de flyer

DMC Firewall is a Joomla Security extension!